Praesidium

Praesidium 2018-2019

Praeses – Tim de Hoogt

Praeses 2018-2019
Vice-praeses 2017-2018
Vice-praeses 2016-2017
Sport 2015-2016

Beste toekomstige schachten, leden en sympathisanten. Hierbij wil ik jullie graag voorstellen aan onze Praeses 2018-2019: Tim, aka: Tom, Timba of ook wel slettenkoning. Tim is dan ook al 4 jaar niet meer weg te denken uit DIEFKA en zal dan ook alles voor de club geven. Want wie aan DIEFKA komt, komt aan Tim, in zijn hartje brand namelijk een blauw met geel vlammetje en niemand zal dat ooit kunnen doven. Daarom is Tim ook altijd zo gemotiveerd als het om de club gaat en kan hij niet begrijpen als je daar anders over zou denken.

Wie Tim wil vinden hoeft niet lang te zoeken, menig studentenfeestje wordt dan ook druk bezocht en om over cantussen nog maar niet te spreken. Daar zal je hem zeker niet missen! Met zijn groene Ad (de emmer) aan de corona of sinds dit jaar van voor aan de praesestafel. Dit vind het nog wel het spannendste van het praeses zijn maar ik ben er van overtuigt dat hij dit met volle overtuiging zal doen.

Als er een feestje is in de KP zal je Tim zeker wel tegenkomen, twerkend tegen de muur maar misschien nog wel vaker achter de toog met een ontblootbovenlichaam of in leeuwenpak met een pintje in zijn hand. Met Tim heb je altijd de leukste tijd, praatjes maken, dansjes doen, huilen, schreeuwen maar vooral ook lachen. Hij weet, wat van je studententijd genieten is maar als hij het niet naar zijn zin heeft zal je dat horen en merken ook. Zo zal je ook nooit een saaie dag/nacht met hem hebben!

Met zijn passie en doorzettingsvermogen twijfel ik er niet aan dat dit een topjaar zal worden. Evenementen zoals de cheer zijn al lang in voorbereiding en moeten tot in de puntjes perfect zijn. Hoe vaak ik afgelopen jaar wel niet heb gehoord dat ik mijn arm te vroeg of te laat bewoog op de muziek weet ik niet meer, maar Tim’s kritische ogen in mijn rug voel ik nog steeds. Daarom zal ik beloven dat ik en mijn dansskills deze keer van de zijlijn zullen toekijken. Ik kijk nu al uit naar wat dit jaar zal brengen!

Dixit,
Dymph van Andel
Vice-praeses 2018-2019
Zedenmeester 2017-2018

Vice-praeses – Dymph van Andel

Vice-praeses 2018-2019
Zedenmeester 2017-2018

Dymphie,

Waar moet ik beginnen als we het hebben over de vrolijkste Hollandse chickaaaa van heel de richting! Als ne mens eens wilt zien hoe er letterlijk energie van een persoon afspetst dan moet je bij Dymph aanbellen, want girlll jij bent enthousiast!! En dat is zo mega zalig… Elke activiteit wordt 10 keer toffer met jouw positieve vibes!
Maar ook voor een goed gesprek kan je altijd bij Dymph terecht. Je komt echt voor je maatjes op en je zorgt ervoor dat niemand zich ooit buiten gesloten voelt.
Hoewel je een mega sterke persoonlijkheid hebt, ben je wel niet zo sterk opgebouwd hihi. Een botje breken hier en daar komt regelmatig voor, maar ik beloof dat ik genoeg ducktape en verband zal meenemen dit jaar zodat alle pijntjes meteen opgelost worden! Als we dan samen nog eens een chestbump doen met Dieke tussen ons in, er niet naar het ziekenhuis moet gereden worden.
Meid, je bent een absolute topper!!! En ik ben super blij dat ik met jou in het Praesidium zit!!

Xoxo
Lysanne
Mentor 2018-2019

Vice-praeses & Doopmeester– Marieke de Rooij

Vice-praeses & Doopmeester 2018-2019
Schachtentemmer 2017-2018

Hallo allemaal,
Ik stel jullie graag voor aan Marieke, kortweg Riek. Vorig academiejaar heeft ze de functie van schachtentemster vervuld. Met haar enthousiasme heeft ze een zeer grote schachtenbak gevuld met één voor één toffe mensen. Haar enthousiasme was ook terug te vinden in de doopactiviteiten en cantussen. Kortom een functie waarvoor ze in de wieg is gelegd. Na een jaar vol gezag, heeft ze besloten een stap omhoog te klimmen op de ladder. Marieke wordt vice-praeses van DIEFKA.
Ook deze functie zal ze ongetwijfeld goed uitvoeren. Marieke zet graag die puntjes op de ‘i’ en is niet vies van hard werk verrichten. Buiten al dit officiële gedoe is Marieke ook geweldig sociaal, lief en niet vies van een feestje meer of minder. Met haar uitgaan geeft vaak nog vele verhalen achteraf. Het gaat dan over shotjes sambuca die zij uitkiest, maar niemand anders lekker vindt, samen met de fiets in een tramspoor vallen, carnaval vieren in Roosendaal (maar over die avond kan maar beter gezwegen worden) en nog zo veel meer andere verhalen.
Verder kan je Marieke herkennen aan haar vrolijke lach en niet in de zomer is haar fendt-petje niet te missen. Ja hoor, Marieke kent iets van tractors. Als ze over haar vrienden in Roosendaal praat, hoor je al gauw ‘de boeren’. Dit is dan ook letterlijk. Een toffe groep jongens die erg vriendelijk zijn en weten hoe carnaval te vieren.
Na het lezen van dit alles kennen jullie Marieke in een notendop. Wil je nu nog meer van die spannende verhalen horen, raad ik je zeker aan eens een praatje met haar te maken en wie weet haalt ze je nog over om je te laten dopen 😉.

Dixit,
Bax
Scriptor 2018-2019
Mentor 2017-2018

Quaestor – Ocea van de Laar

Quaestor 2018-2019
Sport 2017-2019

Ocea

Hallo! Dit jaar mag ik jullie voorstellen aan een van mijn beste vriendinnetjes en een van de liefste meisjes die er in Wilrijk rondlopen, namelijk onze Cee.
Deze gin-liefhebber zul je vaak tegenkomen in de KP en in iets mindere maten op cantussen.
Geen zorgen echter als ze jou de volgende dag niet meer kent want ze is nogal de black-out queen van Wilrijk. 😉
Over queen gesproken, ze heeft nog een andere kroon (letterlijk) binnengesleept dit jaar. Cee is de vierde verkozen slettenkoningin, deze kroon zal ze dit jaar nog moeten doorgeven aan haar opvolger.
Natuurlijk is ze dan ook nog single en na een paar drankjes zeer ready to mingle! Tegen een potje muilen zegt ze dan ook vrijwel nooit nee.
Dat ik zeg dat ze lief is is ook niet voor niks natuurlijk, ze heeft een tikje dat ze ieeedereen die in nood is (of volgens haar zatte alterego, Jade, in nood) moet helpen. Ben je aan het spauwen? Lig je een dutje te doen voor de sportschool? Jade comes to the rescue!
Geen zorgen, behulpzaam en verantwoordelijk is ze altijd. Door deze eigenschap heb ik ook zeer veel vertrouwen in deze dame als Quaestor en in het Hoog Praesidium.
Ik kan niet wachten om samen met Cee, en de rest van ons supertoffe praesidium natuurlijk, de leukste feestjes voor jullie te organiseren!

Dixit,

Riek
Vice-praeses & Doopmeester 2018-2019
Schachtentemmer 2017-2018

Cantor – Lars Houtman

Cantor 2018-2019
Cantor & Materiaalmeester 2017-2018
Praeses 2016-2017
Vice-praeses 2015-2016
Sport 2014-2015

De man die ik aan jullie mag introduceren dit jaar zit zelfs nog langer in het praesidium dan ik zelf: Lars Houtman, o.a. bekend als Lara, Woody ofWoodman. Na de functies sport, vice-praeses, praeses en cantor/materiaalmeester besloot hij om er nog maar een jaartje aan vast te plakken. Namelijk naast mij aan de praesestafel als cantor. En met zo’n bonk aan ervaring als Lara in zich heeft zitten is er geen enkele twijfel over mogelijk; Deze jongeman gaat dat weeral perfect uitvoeren.

Lars is begonnen als diergeneeskunde student, maar heeft afgelopen academiejaar de overstap naar de informatica gemaakt. Vertrokken van Campus Drie Eiken naar Campus Middelheim baant hij zich dagelijks een weg door cijfer en lettercombinatie waar ik hoofdpijn van krijg. Het feit dat ie nogal wat met computers kon bleek al tijdens zijn eerste jaar als diergeneeskunde. Toen stampte hij namelijk even de website etnografie.com uit de grond, waarop nu al honderden studenten hun etnografierassen hebben kunnen oefenen.

Buiten DIEFKA en zijn studie is Lars een frequent cantusser en feester. Dit leidt dan ook vaak tot uitslaapsessie die tot ver in de middag kunnen duren. En als je hem niet in ’t Fort vindt? Check dan eens even achter zijn PC of ‘ie niet toevallig fortnite of runescape speelt, op het basketbalveld of op het dichtstbijzijnde hardstylefeest. Ohja hij heeft ook nog eens een vriendin, Frie. Waar haalt ‘ie de tijd toch vandaan?

Ik heb het geluk dat ik Lars tot een van mijn goede vrienden mag rekenen. Van binnen en van buiten is het een prachtmens met een groot hart, duizend liter geduld en iemand die altijd voor je klaar staat. Hij is bijna even lief als zijn Golden Retriever, Duke. Beiden zijn overigens precies teddyberen.

Zoals je hebt kunnen leven is Lars een druk man, maar wees vooral niet bang om eens een praatje met hem te maken of een pintje te drinken. De beste man zal niet buiten.

Dixit,
Tim de Hoogt
Praeses 2018-2019
Vice-praeses 2017-2018
Vice-praeses 2016-2017
Sport 2015-2016

Schachtentemmer – Wessel Bolwerk

Schachtentemmer 2018-2019

Wessel ‘wezeltje, bosjes man’ Bolwerk
Dierengeneeskunde studenten en DIEFKA-sympathisanten,
Aankomend praesidiumjaar 18’-19’ wordt Wessel onze schachtentemmer en ik heb het genoegen om jullie te vertellen wie ons wezeltje is. Ik zou over Wessel een heel boekwerk kunnen schrijven, want man man wat heeft die jongen afgelopen jaar veel uitgespookt, maar ik zal het kort houden.

Ik heb Wessel eigenlijk pas halverwege onze doop echt leren kennen als mijn bosjes man. Aan het begin van onze DIEFKA doop werden er een takkewijf (ik dus) en een bosjes man uitgekozen. Heel lang wist ik niet wie nou die kerel was die uit volle borst ‘ik ben een bosjes man, ik heb een tak in mijn gat en ik hou ervan (luid gekreun)’ aan ’t schreeuwen was alsof die het ook daadwerkelijk leuk vond.. ik vond dit namelijk niet zo plezant om te doen. Maar goed halverwege de doop kwam ik er dus achter dat Wessel mijn bosjes man was en we zeiden allebei tegelijk: oooh wauw ben jij dat! Vanaf dat moment is mijn avontuur met Wessel begonnen. Zoals ik al eerder zei Wessel heeft veel uitgespookt, een van raarste dingen die deze jongen gedaan heeft, was dat die s’ ochtends wakker werd in de Hagar na een blijkbaar een zware cantus. Dit is niet de enige plaats waar onze wezeltje zijn nachtrust kan houden, voor het biokot, universiteitsplein en vervolgens de zonsopgang zien op de bist is voor Wessel ook geen probleem. Kan ook niet anders want de liefde voor cara is groot bij Wessel, ’t zou me niks verbazen als die later met een blikje cara trouwt…
Als ik Wessel in een woord zou moeten beschrijven zou dit ambitieus zijn. Namelijk in alles wat deze jongen doet is hij simpelweg ambitieus, in bier drinken (soms iets te ambitieus) , bosjes man zijn en vooral als DIEFKAan zijn. Hij heeft zijn eerste studie jaar zich laten dopen bij 2 clubs: DIEFKA en Aesculapia. Ondanks dat Aesculapia de club voor de geneeskundige is voelde Wessel zich toch beter thuis bij ons DIEFKAanen, en heeft die keer op keer laten zien dat DIEFKA de club is waar hij zich thuis voelt. Hierdoor weet ik dat Wessel onze aankomende schachtjes zeker zal gaan opvoeden tot waardige DIEFKAanen, want DIEKFA staat bij Wessel altijd op 1.

Iris oudshoorn
Feest 2018-2019

Zedenmeester – Clara Verhaeghe

Zedenmeester 2018-2019

Clara ‘Clarapils’ Verhaeghe
Beste DGK-studenten & DIEFKA-sympathisanten,
Ik heb het genoegen gekregen om deze fantastisch meid jullie voor te stellen. Zij is degene die volgend jaar als zedenmeester zal optreden voor DIEFKA. Ik stel jullie voor aan ons Clara of Clarapils voor de vrienden!
‘ooeeeeyaaah’, ze kreunde de longen uit haar lijf in het midden van de dag in het hartje van de stad Antwerpen. Ik kende haar nog niet echt en keek haar dus ook vrij verbaasd aan. ‘Komaaan, ge moet meedoen, das keiplezant!!!’ dus ik was van ‘allez dan, OEEYAAAH’. Nog geen 3u lang kende ik haar en ik wist al meteen dat deze gekke griet, mijn beste matti op de universiteit ging worden.
Samen op de verkenningsdagen moesten we ons als enigste Belgen verweren tegen de overmaat van Nederlandse studenten, en samen gestreden hebben we zeker en vast gedaan. Dezelfde avond hadden we in een licht aangeschoten bui een handshake uitgevonden & elkaar gepinkypromised dat we ons samen gingen laten dopen bij DIEFKA, maar we gingen we het wel echt wel pas in de 2de bachelor doen want we wouden zeker geen risico nemen qua studeren!!! Ja sike, ik heb 5min later met de praeses van DIEFKA gepinkypromised dat ik me meteen ging laten dopen dus heb ik haar meegesleurd in het gekke avontuur van het studentenleven, en nu potverdekke samen ons avontuur verderzetten als kersverse neo’s van het praesidium 18’-19’!
Deze chica loca, staat altijd gereed voor een dik feestje, een goei babbeltje of gewoonweg een keigezellige make-up sessie want laat haar toveren met wat mascara en blush en ze maakt van iedereen een prinsesje (Ik kan er van meespreken hehe). Maar opgepast! Daag dit meisje uit en je zal niet weten wat je te wachten staat want ze is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken, maar het hart op de juiste plaats heeft ze gegarandeerd! Ze is een echt topwijf die altijd klaar staat om te helpen in goeie & moeilijke tijden! Ik wens haar alle succes toe maar eigenlijk heeft ze dat niet nodig want ik weet dat ze het gaat knallen als zedenmeesteres!

Milo Huyskens
Sport 2018-2019

Sport – Milo Huyskens

Sport 2018-2019

Beste (toekomstige) DIEFKAnen,
Ik heb de grote eer om jullie voor te stellen aan een van de sportjes dit jaar, mijn beste maatje: Milo Huyskens! Deze Vlaamse Adonis heb ik ontmoet met de UA verkenningsdagen afgelopen jaar, waar hij mij het mooie begrip ‘deikelen’ heeft aangeleerd. We hebben ons op de openingsdag allebei ingeschreven voor de DIEFKA doop, waarna onze vriendschap niet meer stuk kon.
Milo is een echte Paardepiet die altijd op ronde is om te drinken. See what I did there? Je zal hem daarom op elke TD wel zien stralen, ofwel hatsend aan de bar, ofwel shinend op de dansvloer, die gast heeft moves waar iedere meid het warm van krijgt! Ook op cantussen laat hij graag zijn prachtige stem horen, afgelopen jaar hebben we er samen wel 20 bezocht. Tegen de vraag “gaan we vanavond?” zal je hem niet snel nee horen zeggen, of het is in de namiddag nee maar in de avond toch ja. “Deze avond ga ik rustig aan doen” eindigt in de meest wilde verhalen. Mocht je hem tegen het lijf lopen, vraag hem vooral naar het avontuur van het ‘rustige café avondje’ in de stad. En wil je hem goed kloten, trakteer hem dan op een shot sambuca.
Feesten kan hij dus, maar studeren…? Ook! Jazeker, hij heeft op twee vakken na alles in één keer gehaald in zijn eerste jaar. Ik ben super trots op hem! Hoe doet hij dat dan toch? Niemand weet het, maar ik heb wel een theorie: Milo heeft de goede eigenschap altijd overal de beste in te willen zijn en dat maakt hem zó gedreven, dat hij alles voor elkaar krijgt. Daarom heb ik er ook de volste vertrouwen in dat DIEFKA dit jaar zeer hoog gaat eindigen bij de ASL en Interfac ranking. Of hij nou aan de lijn staat te coachen of zelf meespeelt, hij zal samen met zijn mede-Sport Meike er alles aan doen om DIEFKA naar de overwinning te brengen!
Kortom, Milo is van alle markten thuis en daarom weet ik zeker dat hij het heel goed gaat doen komend jaar. Ik kijk er heel erg naar uit om samen met hem het praesidium te versterken!

Dixit,

Wessel Bolwerk
Schachtentemmer 2018-2019

Sport – Meike Lems

Sport 2018-2019

Liefste leden, studenten DGK en andere sympathisanten,
Ik mag jullie voorstellen aan een van onze nieuwe sportjes volgend jaar: Meike. We zijn vorig jaar samen gedoopt, maar hebben elkaar pas meer naar het einde van de doopperiode leren kennen.
Er was op alle activiteiten namelijk steeds één iemand die na 2 blikjes cara al niets meer kon binnenhouden. Ik had zelf pas na een tijdje door dat dit telkens hetzelfde meisje was, namelijk Meike. Ondanks haar lichte alcoholintolerantie is ze een echte doorzetter. Cantussen deed ze op melk en bij de andere opdrachten deed ze steeds enorm haar best.
In groep zal Meike niet als eerste op je afstappen, maar ze staat wel altijd open voor een babbeltje. Wanneer je haar beter leert kennen merk je al heel snel dat het gewoon een superlieve meid is die altijd klaarstaat om te helpen. Op feestjes is ze altijd gezellig om mee te dansen (toch een voordeel aan de alcoholintolerantie :p) en haalt ze haar beste moves boven.
Ook was ze vorig jaar aanwezig op zowat elke interfac. Als ze zelf niet mee sportte, stond ze DIEFKA aan te moedigen met de andere toeschouwers. Ik twijfel er dan ook niet aan dat ze het samen met Milo super gaat doen als sport en dat ze samen veel schachten, leden en andere studenten gaan overtuigen om mee te komen sporten of supporteren en DIEFKA te vertegenwoordigen!

Dixit,

Frie
Materiaalmeester 2018-2019

Sport – Michèle Van Den Broeck

Sport 2018-2019

Sorrey Michèle van jou heb ik nog geen tekstje xxx
x
x
x
x
x

Feest – Iris Oudshoorn

Feest 2018-2019

Hallo allemaal,
ik ben Miranda en dit gaat over Iris, ook wel bekend als tequiris (door haar liefde en passie voor tequila).
Iris gaat volgend jaar net als ik de feestfunctie voldoen bij DIEFKA, maar dat is niet het enige waar ze voor bekend staat. We kijken bijvoorbeeld altijd uit naar haar wekelijkse snaps van charlie, haar kaketoe met een hele grote persoonlijkheid en die houdt van schreeuwen. Naast dat heeft ze nog wel 100 andere dieren, waaronder een chinchilla, een ezel en nog een papagaai.
Ik leerde Iris kennen tijdens de verkenningsdagen, en iedereen weet dat we sindsdien onafscheidelijk zijn. Wat iris voor mij betekent is dat ze eigenlijk mijn mama is. Ze kookt voor me, laat me meerijden in haar MERCEDES (heel belangrijk dat je weet dat ze een mooie auto heeft) en liet me altijd wekenlang bij haar slapen.
Wat natuurlijk ook bij die taak hoort is mij helpen wanneer ik weer eens te zat ben. Want wat ook belangrijk is om te weten over Iris is dat ze NOOIT zat is! Volgens haar dan, het klopt niet want ik heb haar inmiddels 2 keer zat gezien. Toen moest ik haar meerdere keren helpen toen ze viel van haar fiets of wanneer ze vast zat onder de tafel (vraag me niet hoe). Wat wel waar is is dat ze nog nooit een kater heeft gehad, maar ik vind dat we daar dit jaar verandering in moeten brengen!
Maar Iris is een meid met een grote bek (en grote tieten) die zegt wat ze denkt, ookal is het de harde waarheid, maar wat vooral belangrijk is dat ze een echte doorzetter is. Helemaal van vmbo, naar havo, naar hbo en uiteindelijk op de uni uitkomen! Daarom heb ik vol vertrouwen dat ze de feestfunctie helemaal toppie gaat doen. Tot slot, als jij van peukjes en energy houdt, dan ga je sowieso van Iris houden, en zij van jou.

Dixit,

Miranda Peters
Feest 2018-2019

Feest – Miranda Peters

Feest 2018-2019

Miranda is DE perfecte mix tussen Peruaanse prinses en salsa sexy. Ze is een persoon waarvan je in het begin verwacht dat ze je gaat snijden maar haar scherpe eyeliner of misschien zelfs verblinden met haar popping highlighter, maar eens je ze leert kennen geeft ze iedereen in een nood een perfecte wing…
Buiten haar prachtige makeup skills kan ze je ook ongecamoufleerde meningen geven en zal ze (op zen hollands) altijd zeggen wat er op haar maag ligt. Ze toont ook soms wat er in haar maag zat als ze iets te zotjes doet op een cantus of TD, maar hey spauwen is geen schande schat. Miranda is een persoon waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had in mijn leven tot ze er opeens was. Zoals bijvoorbeeld met moeilijke vragen van een examen, relatieadvies, en onder welke hoek je het best kan slutdroppen zonder fataal op je bek te gaan…
Haar peruaanse passie voor dans konden we al vaak zien op TD’s , maar het was pas tijdends het oefenen voor de jaarlijkse ASK cheer dat we zagen wat voor een talent ze eigenlijk wel niet is. Om dit verder aan te bewijzen heeft ze zelfs Wessel Bolwerk hippe dancemoves aangeleerd, wat een mirakel is om het licht uit te drukken. Basically kan Miranda alles wat ze in haar hoofd haalt, tenzij het al verzadigd is met een sterke kater van iets teveel tequila shots…

Omdat ik het moeilijk vind om mijn verliefdheid voor miranda in gewone zinnen uit te drukken heb ik een klein gedichtje geschreven voor haar :

Liefste Caranda,
Jouw liefde voor carapils is onevenaarbaar, dat konden we zien op het schachtenconvent en je het uitkotste in je eigen haar.
Bananen en palmbomen stelen doen we altijd goed, met katers naar de les gaan doen we samen met volle moed.
Je straalt vanbinnen even sterk als je highlighted glow, maar wanneer je bierpong speelt steel je pas echt de show.
Als het aankomt op je studies ga ervoor als een beest, en ik kan niet wachten op volgend jaar met ons nieuwe Feest.

Xoxo Clarita
Zedenmeester 2018-2019

Feest – Vincent van de Elsen

Feest 2018-2019

Vincent heeft eigenlijk drie namen Vincent, Vinnie en Pretkop Vinnie. Alhoewel Pretkop Vinnie eigenlijk niet Vincent zelf is maar een tweede persoonlijkheid die zich diep in hem schuilhoudt en zo nu en dan naar bovenkomt na goede hoeveelheid alcohol.
Doorgaans ziet een avond met Vinnie er vaak hetzelfde uit, je vraagt hem of hij mee gaat naar een TD of Cantus en zijn eerste reactie is nee, als je hem vervolgens een tweede keer belt is het een twijfelachtige nee en als je dan 10 minuten later voor zijn deur staat gaat hij altijd wel mee. Vervolgens is hij op de TD of cantus de gezelligheid zelf maar niet voor lang want na een tijdje heeft Vinnie plaats gemaakt voor Pretkop Vinnie.
Pretkop is een hartstikke aardige gast je zal hem vast wel eens een keer tegen het lijf lopen op een feestje. Ik kan een paar bladzijdes vol schrijven over Vincent zijn fascinerende alter ego en de avonturen die ik er mee heb beleefd maar ik heb maar een half A4’tje aan ruimte en je kan hem beter een keer in levend lijven komen aanschouwen.
Vincent zijn functie in het praesidium is feest wat inhoud dat hij zorgt voor het logistieke en organisatorische gedeelte van de activiteiten dit is een uitstekende rol voor Vincent omdat dit hem de mogelijkheid geeft om nog meer rond te rijden in zijn afgetrapte Peugeot 204, ik kan je trouwens afraden om bij hem in die auto te stappen want zowel de auto als zijn rijstijl is angstaanjagend. Desondanks dit alles kan je altijd op hem rekenen en zal hij eraan bijdragen dat we aankomend jaar weer goede feesten kunnen organiseren.

Dixit,
Jurre de Jonge

Scriptor – Tessa Bax

Scriptor 2018-2019
Mentor 2017-2018

Tessa, of beter gezegd gewoon Bax, is onze nieuwe scriptor 2018-2019. Waarom is dit de perfecte functie voor haar? Omdat Bax teksten zo uit haar mouw kan schudden en daarbovenop allergisch is aan zinsbouw- en spelfouten. Ik kan het weten, als haar kotgenoot heb ik haar prachtige, autistisch verantwoorde samenvattingen mogen aanschouwen.
Naast teksten schrijven, kan Bax nog heel wat andere dingen : shoppen, dansen, zingen, FBI-level-stalken-op-fb, … ze kan het allemaal! Zijn er dan helemaal geen dingen die onze nieuwe scriptor niet kan? Jawel hoor : afwassen, vroeg opstaan, van wijntjes afblijven, … daar heeft Bax nog wat werk aan.
Vorig jaar bewees Bax zich als mentor van DIEFKA. Dus ze bewees haar eigenschappen slim, geordend en gedreven al. Daarnaast zette ze zich nog voor heel wat andere dingen in, waar hulp nodig is, is Bax! Cheerleaden, beer-pongen, interfaccen en die-hard-opruimen, op elke activiteit geeft ze zich voor de volle 100%. Naast top-praesidium-lid, kan ik ook beamen dat Bax de allerbeste kotgenoot en vriendin is die iemand zich kan wensen, kortom, Bax is een topper.

Dixit,
x

Mentor – Tessa Buffet

Mentor 2018-2019

Graag stel ik aan jullie voor: één van onze mentoren dit jaar, Tessa Buffet. Ook wel Buffel genoemd, wat ze zelf stiekem helemaal niet zo leuk vind.

Twee jaar geleden zijn we samen gedoopt en sindsdien ook goeie vriendinnetjes geworden. Ook hebben we ons in de kiesweek samen opgeven voor team mentor en waren we ook verkozen! Helaas moest ik later dit team verlaten voor een andere functie, maar wat had ik het toch leuk gevonden om met haar te mogen samenwerken.

Tessa is gewoon een heel serieuze meid wat betreft haar studie. Dat maakt haar natuurlijk echt de perfecte mentor.
Ook al gaat ze naar een TD of cantus, de volgende ochtend zit ze gewoon om 9 uur in de les en studeert ze lekker door. Ze kent precies de balans tussen een beetje feesten en veel studeren, iets wat de meeste van ons maar een lastige kwestie vinden.
Ik kan jullie vertellen, van haar kunnen jullie zeker onwijs veel leren!

Mentor – Lysanne Smisaert

Mentor 2018-2019

Beste leden en DGK studenten,
Voor de eerste keer mag ik jullie voorstellen aan onze Belgische schat Lysanne. Zelf ben ik een jaar later in gestroomd dus heb ik haar pas ontmoet als medeschacht en daarom heb ik dit jaar dus nog best wel wat redelijk heel erg veel tijd met haar doorgebracht, maar eerlijk is eerlijk, als Nederlander kan ik haar na een jaar soms nog steeds niet verstaan. Oooops sorry Lysanne.

Maar even lekker direct, lekker Nederlands, deze chick gaat t super doen als mentor. Ze is een grote, ook beetje letterlijk, sociale butterfly die echt met iedereen wel lang kan kletsen. En als lief ‘paardenmeisje’ die helpt bij ponykamp, zonder al te veel moeite het jaar gewoon haalt (don’t ask me how it’s possible) en thuis ook invloeden heeft van een praktijk kan je hopelijk zelf ook wel tot de conclusie komen dat ze gewoon de perfecte persoon is voor het Mentor team! (past sowieso beter dan PR).
Maar naast dat ze wel een schat van een nerd is kan ze ook wel goed zuipen. Zo gaat t gerucht dat ze elk TD sowieso wel wat smurfkes doet samen met andere.

Dixit,
Meike Lems
Sport 2018-2019

VU – Tristan Dehez

VU 2018-2019

Aan mij de eer om een stukje te schrijven over onze verantwoord uitgever voor het komende academiejaar, Tristan. Deze jongen heeft een verborgen artistieke en creatieve kant, die hij aan ons heeft getoond tijdens de verkiezingen, en waarmee hij volgend jaar gegarandeerd goed werk zal gaan leveren. Maar hij houdt zich niet alleen maar bezig met de wat serieuzere zaken. Zo is hij bijvoorbeeld een vaste gast op de beerpongevenementen van Wilrijk en omstreken, om zijn kunsten te vertonen en zijn op ledenweekend verdiende titel te verdedigen (hij had gelukkig een goede teamgenoot). Ook kom je hem regelmatig tegen op cantus, of in de KP tijdens een TD, al zul je hem daar niet zo snel een shotje wodka naar binnen zien gieten, want daar heeft hij niet zo’n geweldige herinneringen aan. Hij heeft in Wilrijk wel een kot (op loopafstand van zowel de campus als de KP), maar zit ook regelmatig thuis. Daar houdt deze sportieveling zich bezig met schermen of tennissen, en natuurlijk, als een ware DIEFKAan, het knuffelen met zijn hond. Ik kijk er alvast naar uit om samen met Tristan, en de rest van het presidium, er een groot feest van te maken aankomend academiejaar. Dixit Vincent van den Elsen Feest 2018-2019

Materiaalmeester – Frie Jansen

Materiaalmeester 2018-2019

Beste eerstejaars, DIEFKAanen en sympathisanten!

Aan mij de eer om jullie voor te stellen aan jullie materiaalmeester: Frie! Frie is een tweede-/derdejaars student Diergeneeskunde, die zich afgelopen jaar bij ons heeft laten dopen.
Frie is een zeer enthousiaste dame, die met haar charmes ongetwijfeld goed thuis kan in de zakenwereld. Dat is belangrijk, want zo kan ze voor jullie de beste deals krijgen voor jullie materiaal! Deze DIEKFA materiaalmeester is namelijk verantwoordelijk voor de in- en verkoop van alle materialen die essentieel zijn tijdens jullie studie. Denk aan dissectiesets, stethoscopen, hechtmateriaal, etc.
Naast haar liefde voor de club, heeft Frie gelukkig nog wat andere liefdes; namelijk dit paard: ze heet Boraline en, hoewel ze niet de eigenaresse is, zorgt Frie al langer voor haar dan haar huidige eigenaar.
Verder zal je Frie terug vinden tussen haar twee konijntjes (Kuifje en Snuitje, not kidding), of achter de televisie voor een niet-te-spannende film of serie. Volgens mij heeft ze alle seizoenen van Temptation Island en Ex on the Beach gezien!
Ik weet 100% zeker dat Frie haar taak in goede orde zal volbrengen, en mocht je ooit vragen over je materiaal hebben, dan kan je altijd bij haar terecht (materiaal@diefka.com!).
Voor alle jongens (of meisjes) die nu denken: Hee, dit meisje is wel wat voor mij! Jammer jongens, Frie is al bezet. Door mij. Ha!

Dixit,
Lars Houtman
Cantor 2018-2019
Cantor & Materiaalmeester 2017-2018
Praeses 2016-2017
Vice-praeses 2015-2016
Sport 2014-2015