Al sinds 1974
in dienst van
de student!

Al sinds 1974 verkiezen onze leden jaarlijks een nieuw Praesidium. Als een hecht team zorgen zij tussen hun drukke studies door voor alles wat er binnen de club gebeurd!

Profiel van…

Elias Belmans

Sport

Elias Belmans, één van DIEFKA’s nieuwe sportjes van dit jaar, is een niet zo’n hele grote jongen, maar compenseert dat met zijn grote hart. Ik heb Elias vorig jaar leren kennen op de verkenningsdagen, waar hij op mij overkwam als een zeer sympathieke en spontane jongen met het hart op de goede plek. Hoewel we daar nog niet zoveel met elkaar optrokken, zijn we uiteindelijk door het jaar heen toch erg goede vrienden geworden en hebben we samen al veel iconische avonden beleefd.

Dat hij voor sport ging opkomen was voor mij helemaal geen verrassing, want overal waar sporten te vinden zijn, zal je altijd Elias weer tegenkomen. Hij gaat naar de sportschool, zwemt, loopt de 10 miles van Antwerpen, fietst in zijn vakantie voor de lol 500 km door heel België en ga zo maar door. Nu doet hij het niet enkel voor het sporten zelf, maar heeft hij ook de hoogste motivatie om het maximale uit zichzelf te halen. Ik ken maar weinig mensen met zo’n mentaliteit en heb daar ook erg veel respect voor.

Na al dat sporten en harde arbeid in de bieb in de blok, is het natuurlijk niet heel gek om jezelf te belonen met een lekker pintje. Elias is hier ook niet vies van en pakt elk moment om op café te gaan met beide handen aan. Als je hiervoor meegevraagd wordt, zou ik je zeker aanraden om mee te gaan. Niet alleen vanwege de gezelligheid, maar als je zelf iets te diep in het glaasje gekeken hebt, is hij ook niet te beroerd om je thuis af te zetten (iets wat ik zelf al vaak heb mogen meemaken). Iets waar hij nog een beetje aan moet werken, is dat hij er soms wel een handje heeft van om zichzelf te overschatten: of het nu is bij benchpress in de gym of zijn kansen om het hele DIEFKA praesidium eruit te drinken, dat is iets wat onze Elias nog moet leren.

En last but not least ken ik Elias als een hele harde en gemotiveerde werker. Het zit hem door zijn (soms niet zo slimme) uitspraken of andere fratsen niet altijd mee, maar ik geloof dat Elias het zeer goed zal gaan doen als sportje.

Dixit,
Maarten van Wijngaarden
V.U. 2021-2022

Contact met een van ons opnemen?

Heeft u vragen voor een van ons? Neem dan zeker een kijkje op de contactpagina! Hier staan al onze belangrijke contactgegevens!