Welkom in Antwerpen!
De leukste studentenstad van Vlaanderen!

Elk jaar starten er weer grote aantallen Nederlanders op opleidingen in België, waaronder Diergeneeskunde in Antwerpen. Heb jij vragen of interesse om hier te komen studeren? Neem dan contact op met de mentoren! 

Allereerst super leuk dat je nadenkt om als Nederlander in België te gaan studeren! Op deze pagina zal je een overzicht kunnen vinden van alles wat je moet weten. Zo spreken ze in België nog net geen andere taal, doen ze niet aan Tikkies, maar aan Bancontact, Payconiq, PayPal, contant geld en tegenwoordig ook vaak IDeal! Je mag je hier ook niet met iemand achterop fietsen!

Zoals je misschien al wel hebt gehoord op een open dag is het onderwijs in België minder praktijkgericht dan in Nederland. In België wordt er gefocust op een goede theoretische basis voordat je ervaring op gaat doen in de praktijk. Zo heb je in het eerste jaar van de bachelor diergeneeskunde alleen dissecties waarin je meer leert over de anatomie van de organen. In het tweede jaar ga je een focus krijgen op de anatomie van het gehele dier en ga je voor het eerst kleine handelingen uitvoeren zoals het toedienen van een injectie en het afnemen van een melkstaal. Dit ga je doen op knuffels en modellen. In het laatste jaar ga je pas echt werken met levende dieren. Op deze manier bouw je het contact met dieren langzaam op en leer je precies hoe je op een veilige manier met ze om moet gaan.

Vragen over de studie?

Heeft u vragen over de studie? Neem dan zeker eens contact op met de mentoren. Zij staan klaar voor elke student!