Welkom in Antwerpen!
De leukste studentenstad van Vlaanderen!

Elk jaar starten er weer grote aantallen Nederlanders op opleidingen in België, waaronder Diergeneeskunde in Antwerpen. Heb jij vragen of interesse om hier te komen studeren? Neem dan contact op met de mentoren! 

Waar je in Nederland de NS en 9292 hebt, heb je in België de NMBS en De Lijn. Als student kan je in Vlaanderen een Student Multi kaart aanvragen. Deze treinkaart vraag je aan voor een bepaald traject wat je vaak aflegt en is vele goedkoper dan de reguliere treinkaarten. Nadat je de kaart hebt aangevraagd krijg je voor €10,40 5 heen- en 5 terugritten die 49 dagen geldig zijn. Het aanvragen van een Student Multi kaart kan in het loket op alle treinstations. Voor meer informatie klik hier.

Voor bustickets kan je bij vrijwel iedere supermarkt een 10-rittenkaart halen. Deze ‘ritten’ zijn kaartjes waarmee je 1 uur onbeperkt kunt reizen. Ook kan je in de app van De Lijn een m-ticket10 verkrijgen. Dit is hetzelfde als de 10-rittenkaart uit de supermarkt, maar dan op je telefoon. Meer informatie over de bustickets kan je terugvinden op www.delijn.be.

Wanneer je veel reist over verschillende trajecten doorheen België kan je ook een MoBIB-kaart aanschaffen. Dit is een soort OV-kaart waar je verschillende vervoersbewijzen op kunt laden van abonnementen tot enkele of meerdere ritten. Deze kaart kan je gebruiken bij iedere vervoersmaatschappij. Voor meer informatie over de MoBIB-kaart klik hier.

Reis je liever met de fiets? Dan kan je in Antwerpen zeer gemakkelijk een deelfiets huren. Verspreid over de gehele stad (en buitenwijken) zijn Velo stations te vinden. Voor ongeveer €50,- per jaar kan je al een jaarkaart bemachtigen. Meer informatie is terug te vinden op www.velo-antwerpen.be

Vragen over de studie?

Heeft u vragen over de studie? Neem dan zeker eens contact op met de mentoren. Zij staan klaar voor elke student!