Welkom in Antwerpen!
De leukste studentenstad van Vlaanderen!

Elk jaar starten er weer grote aantallen Nederlanders op opleidingen in België, waaronder Diergeneeskunde in Antwerpen. Heb jij vragen of interesse om hier te komen studeren? Neem dan contact op met de mentoren! 

Wie gaat studeren, wilt natuurlijk op kamers (Vlaams: op kot)! In Antwerpen is het vaak goedkoper om op kot te gaan dan in Nederland en al helemaal wanneer je in Wilrijk (Campus Drie Eiken, Campus Groenenborger en Campus Middelheim) op kot gaat. De meeste koten zijn te vinden tussen de 300-500 euro. Deze worden massaal aangeboden op www.kotweb.be. Kotweb is een initiatief van de stad Antwerpen, de Antwerpse instellingen voor hoger onderwijs (waaronder de UAntwerpen) en STAN, het studentenportaal van Antwerpen. Op deze website kan je gratis op zoek naar een kot dat volledig bij jou past.

Een tweede optie om aan een kot te komen, is via de universiteit. Hierbij moet je wel aan speciale voorwaarden voldoen voordat je in aanmerking komt. Via de UAntwerpen is het mogelijk om een kot te huren aan de Studentenhomes. Deze liggen vlakbij de universiteit en zijn vaak wat goedkoper dan de ‘normale’ koten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je:

  • een Belg of gelijkgestelde zijn
  • aan de UAntwerpen studeren
  • ingeschreven staan voor een eerste bachelor- of masteropleiding
  • een studieprogramma hebben dat minimaal 27 studiepunten bevat (studenten in hun diplomajaar vormen hierop een uitzondering)

De kamers aan de Studentenhomes worden toegewezen op basis van socio-economische factoren. Er bestaat dan ook geen garantie dat je een kamer kunt huren tot het einde van je studietraject.

Lees hier meer over de Studentenhomes en deadlines voor aanvragen.

Mocht je voor enkele weken tot maximaal 2 maanden op kot willen gaan dan is het ook mogelijk om een studiekamer te boeken via de universiteit. Dit zijn studiekamers met een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijk sanitair waar je kunt studeren en overnachten. Ook deze kamers zijn zeer budgetvriendelijk.

Vragen over de studie?

Heeft u vragen over de studie? Neem dan zeker eens contact op met de mentoren. Zij staan klaar voor elke student!