Van lezing tot TD,
DIEFKA is er voor
iedere student

Al sinds 1974 organiseert DIEFKA wekelijks toffe activiteiten om het leven van elke student aan de Universiteit Antwerpen een stukje mooier te maken!

Starten in Antwerpen

Op de studie Diergeneeskunde!

Als startende student kan het soms lastig zijn om om een goede start te maken op de universiteit. Wij helpen je hier graag mee verder! Hieronder kan je wat tips en tricks terugvinden om zeker te weten dat je niks mist.

Nog voordat het academiejaar start, kan je kennismaken met medestudenten (en andere studenten van de universiteit) door deel te nemen aan de verkenningsdagen. Hier zal je al een eerste kennismaking hebben met de campus en leer je je medestudenten kennen aan de hand van ludieke activiteiten. 

Wanneer het academiejaar officieel is gestart, is er de eerste dag een evenement (de Openingsdag) waarbij je langs tentjes van de verschillende studentenverenigingen kan lopen waar lidkaarten worden verkocht. Door een lidkaart van DIEFKA aan te schaffen krijg je kortingen op activiteiten en nog een heel veel meer. Hiermee kan je een hoop geld besparen en is dus zeker een aanrader!

DIEFKA zal ook een verkoop van boeken organiseren waar je tweedehands boeken kan aanschaffen. De benodigdheden voor de practica kan je ook verkrijgen bij DIEFKA via onze online webshop. Deze materialen zijn ingekocht in overleg met de proffen, dus je zal zeker de juiste producten krijgen! Voor de cursussen kan je terecht bij de cursusdienst (deze zit in gebouw O van campus Drie Eiken). De cursussen zijn gemaakt door de proffen en worden vaak gebruikt tijdens de lessen. 

Om up-to-date te blijven over alle mededelingen is het handig om lid te worden van de Facebookgroep ‘Diergeneeskunde Antwerpen lichting …’. Deze wordt aan het begin van het academiejaar aangemaakt evenals een Whatsapp groep, waar mededelingen worden gedeeld en er bijvoorbeeld vragen aan elkaar kunnen worden gesteld.

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen!

DIEFKApedia

DIEFKApedia; dé tool voor elke diergeneeskundestudent!

Wanneer je lid wordt van DIEFKA krijg je toegang tot de DIEFKApedia. Deze site kan goed van pas komen tijdens het studeren voor de examens. Hier vind je namelijk tips over alle vakken terug. Denk hierbij dan aan tips over waar je je het beste op kan focussen en welke hulpmiddelen je het beste kan gebruiken om te leren. Ook staan er examenvragen op, zodat je een idee krijgt over hoe het examen er uit zal komen te zien. Bij sommige vakken komen zelfs enkele vragen terug van de DIEFKApedia! We zijn altijd bezig met het uitbreiden van de DIEFKApedia. Hiervoor hebben wij een form gecreëerd waar jij de examenvragen die je hebt onthouden van het examen anoniem kunt delen. Ook staat er bij enkele vakken ondersteunend materiaal voor het studeren.

Is er iets onduidelijk of werkt er iets niet? Twijfel dan niet en stuur een mailtje naar mentor@diefka.com.

Lezingen

Zowel fysiek als online, leerzame lezingen door boeiende sprekers!

Naast alle feestelijke activiteiten die wij organiseren, realiseren wij ieder jaar ook nog een aantal lezingen. De onderwerpen van de lezingen zijn verschillen enorm zodat er altijd wel iets is wat je interesse wekt. Denk hierbij aan EHBO bij paarden, hitte-stress bij (melk)koeien, een workshop over het hanteren van reptielen en een interactieve lezing over carrièremogelijkheden binnen AniCura. In de toekomst hopen wij lezingen te organiseren die de overstap van de Bachelor in Antwerpen naar de Master in Gent makkelijker en duidelijker maken.

Vragen over de studie?

Heeft u vragen over de studie? Neem dan zeker eens contact op met de mentoren. Zij staan klaar voor elke student!