Welkom in Antwerpen!
De leukste studentenstad van Vlaanderen!

Elk jaar starten er weer grote aantallen Nederlanders op opleidingen in België, waaronder Diergeneeskunde in Antwerpen. Heb jij vragen of interesse om hier te komen studeren? Neem dan contact op met de mentoren! 

Ook gaan de Belgen anders om met hun studiepunten. Je start in het hoger onderwijs in België met 140 studiepunten. Wanneer je besluit om een vak op te nemen, lever je een deel van die punten in. Als je slaagt voor het opleidingsonderdeel verdien je deze opgenomen punten terug. Slaag je niet dan gaan deze studiepunten verloren. De eerste 60 studiepunten waarvoor je slaagt, verdien je dubbel terug.

Een bacheloropleiding bestaat uit 180 studiepunten. Wanneer je voltijds studeert, neem je ieder academiejaar 60 studiepunten op. Je doet dan dus 3 jaar over je bachelor. Is je leerkrediet op? Dan kan je niet meer verder studeren.

De berekening van je collegegeld wordt afgestemd op het aantal studiepunten dat je hebt opgenomen. Wanneer je jezelf inschrijft aan de UAntwerpen ben je ongeveer €250,- verschuldigd. Afhankelijk van hoeveel studiepunten je opneemt, loopt dit bedrag nog verder op. Normaal betaal je ieder jaar rond de 11-12 euro per opgenomen studiepunt. Je komt dan in een normaal jaar van 60 studiepunten uit op een bedrag van 250 + (12 x 60) = €970,-. Dit is aanzienlijk lager bedrag dan in Nederland.

Wil je de actuele regels rondom de studiepunten nog eens nalezen? Klik dan hier.

Vragen over de studie?

Heeft u vragen over de studie? Neem dan zeker eens contact op met de mentoren. Zij staan klaar voor elke student!