Van 's ochtends vroeg in de collegezaal,
tot 's avonds laat op 't Fort

De boog kan immers niet altijd aangespannen zijn!
Vergeet de dagelijkse struggles van je studie en dans, zing
of sport al je stress eruit!

Cantus

Een van de oudste studententradities,
maar wat is een cantus nu eigenlijk?

Naast lezingen, TD’s, spelletjesavonden en een gala organiseren wij ook elk semester een aantal cantussen. Een cantus is een gezellige en sfeervolle clubavond waar leuke liedjes worden gezongen, mooie verhalen worden verteld en lekker geproost wordt met à volonté (= onbeperkt) bier*. Zangtalent is geen vereiste! Het enige wat je moet meebrengen zijn je codices (zie verder), een goed humeur en liefst een eigen beker (om zo min mogelijk wegwerpplastic te gebruiken).

Bij ons is geen cantus hetzelfde! Naast traditionele cantussen, zoals de Overdrachtscantus en het Schachtenconvent, organiseren we ook regelmatig themacantussen. Een publieksfavoriet is de jaarlijks terugkerende Foute Cantus waar we altijd in onze aller-foutste outfit de aller-foutste nummers zingen en dansend op de tafels eindigen. Om je alvast een voorproefje te geven kun je onze foute playlist vinden op de DIEFKA Spotify. Hier staan tevens ook study, workout en Kerst playlists welke zeker de moeite waard zijn om te beluisteren.

Cantussen zijn zowel toegankelijk voor gedoopten als ongedoopten. Als je geïnteresseerd bent, schrijf je dan zeker nog in voor onze DIEFKA doop (twijfel je nog? Neem dan contact op met het doopcomité, zij beantwoorden je vragen graag!). Tijdens deze traditionele inwijdingsperiode zullen wij jullie ook leren hoe zo’n cantus precies in elkaar zit; de regels, de do’s & don’ts en de leukste liedjes die je dan feilloos kan meezingen!

Het doel van een cantus is om onze leden bij elkaar te brengen om er samen een fantastische avond van te maken! Dit allemaal voor een hele studentikoze prijs. Meestal is de prijs voor leden slechts €10,- met onbeperkt bier inbegrepen.

De teksten van de liederen die we zingen bevinden zich in de codices. Wij gebruiken de Antwerpse Codex en de Rode Codex op onze cantussen. Deze kun je via DIEFKA aanschaffen en deze kan je de rest van je studententijd (en erna) gebruiken!

Wil je ze aanschaffen? Kom dan naar een van onze cantussen en vraag hiernaar aan de kassa of aan de bar! LET OP: neem je deel aan de doop? Dan is er op het Schachtenconvent een moment voorzien om codices op te halen. Je kan dan op dit moment jouw codices aankopen.

Als je nog vragen hebt over de in’s en out’s van onze cantussen, kun je altijd iemand van ons praesidium aanspreken of een mailtje sturen naar cantor@diefka.com!

We hopen gauw je prachtige stem te horen op onze volgende cantus!

*Geen bierliefhebber? Neem gerust zelf iets te drinken mee wat je wel lekker vindt!

Scroll naar boven