Eén team, één taak,
het is DIEFKA bovenal!

Strijd jij mee voor de 1ste prijs? Iedereen is welkom om
mee te sporten, je hebt alleen een MOVE nodig!

Sporten bij DIEFKA

Wat biedt DIEFKA haar studenten aan op het gebied van sport?

Ook op sportief vlak is DIEFKA heel actief! Met ons enthousiasme hebben we al een heel aantal prestaties neer weten te zetten waar we trots op mogen zijn!

Zo hebben we in 2022 niet alleen een mooie 1e plaats weten te bemachtigen op de Interfac competitie, maar hebben we ook de sfeerprijs gewonnen!
Natuurlijk willen we niet dat deze geweldige teamspirit verloren gaat en dus hebben we jullie nodig om onze clubkleuren met ziel en zaligheid te komen verdedigen! Ben je sterspeler of doe je alleen mee voor de fun? Het maakt voor ons niet uit, iedere gemotiveerde sporter is welkom! We sporten in eerste instantie voor de ontspanning en het plezier, dus vieren we feest als we winnen, maar vermaken we ons net zo hard op mindere dagen.

Interfac
De Interfac is een competitie tussen de studentenclubs aan de buitencampussen van de UAntwerpen. Wekelijks komt weer een andere sport voorbij, de ene keer voor mannen, de andere keer voor vrouwen en ook regelmatig gemengd. Hierbij kunnen punten worden verdiend voor DIEFKA. Aan het einde van het jaar wordt dan bekend gemaakt wie de Interfacbeker wint. En natuurlijk willen wij zo hoog mogelijk eindigen!

Interfacs zijn DE perfecte mogelijkheid om samen met je medestudenten een zeer sportieve en vooral heel gezellige avond te hebben! 

Wat heb je nodig?

  • Een MOVE-pas: deze kost slechts 35 euro per jaar en geeft je de mogelijkheid om mee te doen aan de Interfac, de ASL en tal van andere (cultuur- en) sportactiviteiten (bijvoorbeeld Zumba of squashen) doorheen het hele jaar! Als je nog geen MOVE-pas hebt kun je deze HIER of via de app bestellen.
  • Sportkleding: wij zorgen voor een shirt met het clublogo in jouw maat, de rest breng je zelf mee. Zo weet iedereen dat jij voor DIEFKA sport!
  • Motivatie en gezonde portie sportiviteit!

De Interfac vindt elke week plaats op maandag- of woensdagavond (en soms op beide avonden), meestal in de sporthal op Campus Middelheim. In de ledenmail of via de Facebookpagina van de UA Sportraad BC vind je elke week de precieze tijd en plek. Kom zeker eens af op mee te sporten of DIEFKA aan te moedigen want hoe meer mensen, hoe meer sfeer!

ASL
De Antwerp Students League is een competitie tussen studentenclubs van de UAntwerpen en hogescholen in Antwerpen. Dit betreft de sporten basketbal,
zaalvoetbal, volleybal en veldvoetbal. Op de laatste 2 onderdelen gaan wij ieder jaar de strijd aan.

Hiervoor bundelt DIEFKA haar krachten met Demetris en Fabiant, om samen één team te vormen en zo ver mogelijk in de competitie te geraken. De wedstrijden vinden plaats op de voetbalvelden van Sportcentrum Wilrijkse Pleinen en zullen doorheen het jaar gespeeld worden. Vaak worden de wedstrijden gespeeld op de maandavond rond 21/22 uur. Elke ploeg bestaat uit 11 deelnemers, waarvan minstens 2 vrouwelijke spelers. Iedereen is dus welkom om mee te sporten!

De wedstrijden vinden vaak plaats op de maandagavonden rond 21/22 uur. Net zoals bij de Interfacs zijn er bij ASL prijzen (ook sfeerprijzen!) te winnen. Wij zullen er voor zorgen dat iedereen die eraan mee wilt doen een leuke tijd heeft. Deze activiteiten zijn goed voor bonding tijdens de eerste weken van het jaar. Daarnaast zullen er regelmatig trainingen plaatsvinden waarbij we de andere spelers van ons voetbalteam leren kennen. Met of zonder voetbalervaring, heb jij de sportiviteit en motivatie om deel te nemen? Ga er dan vooral voor!

Is voetbal toch niet helemaal je ding? Dan mag je ons altijd komen supporten tijdens een van de wedstrijden. Via deze link vind je meer informatie over ASL voetbal!

Lijkt het je leuk om ons team te versterken of om een keer mee te doen aan een Interfac?
Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen! Dit kan via Facebook Messenger of door een mailtje te sturen naar sport@diefka.com. Met al je vragen over sport kan je ook bij ons terecht.

We hebben er heel veel zin in en hopen jullie snel een keer te zien op het veld en/of in de zaal!

Scroll naar boven