Van lezing tot TD, DIEFKA is er voor iedere student

Al sinds 1974 organiseert DIEFKA wekelijks toffe activiteiten om het leven van elke student aan de Universiteit Antwerpen een stukje mooier te maken!

Wij, de Mentoren van DIEFKA willen jullie van harte verwelkomen op de studie Diergeneeskunde! 

Als startende student kan het soms lastig zijn om op de hoogte te zijn van alle handige weetjes om een goede start te maken op de universiteit. Wij helpen je daar graag bij verder! Hierbij wat tips en tricks om zeker te weten dat je niks mist.

Nog voordat het academiejaar start, kan je kennismaken met medestudenten (en andere studenten van de universiteit) door deel te nemen aan de verkenningsdagen. Hier zal je al een eerste kennismaking hebben met de campus en leer je je medestudenten kennen aan de hand van ludieke activiteiten.

Vrijwel alle colleges en practica vinden, voor studenten diergeneeskunde, plaats op Campus Drie Eiken (CDE). Het zal hier in het begin best een doolhof zijn, maar er hangen veel borden en plattegronden die je helpen de weg te vinden op de campus. Waar je als student diergeneeskunde de meeste lessen zal hebben, is in gebouw O. Dit gebouw is te herkennen aan de gele kleur en vele gezichten, het bevindt zich recht tegenover de Komida. 
Op zowel Campus Drie Eiken als Campus Middelheim en Campus Groenenborger is een hele fijne bibliotheek aanwezig waar je kan studeren. Hier staat ook een printer, waar je tegen betaling je documenten kan afdrukken. Om dit te doen heb je je studentenkaart nodig, deze kan je online opladen.

Wanneer het academiejaar officieel start, is er de eerste dag een evenement waarbij je langs tentjes van de verschillende studentenverenigingen kan lopen waar lidkaarten worden verkocht. Door een lidkaart van DIEFKA aan te schaffen krijg je kortingen op activiteiten en verkopen. Hiermee kan je een hoop geld besparen en is dus zeker een aanrader!

DIEFKA zal ook een verkoop van boeken organiseren, waar je tweedehands boeken kan aanschaffen. Voor je benodigdheden voor de practica kan je ook terecht bij DIEFKA via de online webshop. Deze materialen zijn ingekocht in overleg met de proffen, dus je zal zeker de juiste producten krijgen! Voor de cursussen kan je terecht bij de cursusdienst (deze zit in gebouw O van campus Drie Eiken). De cursussen zijn gemaakt door de proffen en worden dus veel tijdens de les gebruikt.  

Om up to date te blijven over alle mededelingen is het handig om lid te worden van de Facebookgroep: Diergeneeskunde Antwerpen lichting *jouw startjaar*. Deze wordt aan het begin van het academiejaar aangemaakt evenals een Whatsapp groep, waar mededelingen worden gedeeld en er bijvoorbeeld vragen aan elkaar worden gesteld.

Mocht je nog vragen hebben, kan je de mentoren bereiken via mentor@diefka.com.

Wanneer je lid wordt van DIEFKA krijg je toegang tot de DIEFKApedia. Deze site kan goed van pas komen tijdens het studeren voor de examens. Hier vind je namelijk tips over alle vakken terug. Denk hierbij dan aan tips over waar je je het beste op kan focussen en welke hulpmiddelen je het beste kan gebruiken om te leren. Ook staan er examenvragen op, zodat je een idee krijgt over hoe het examen er uit zal komen te zien. Bij sommige vakken komen zelfs enkele vragen terug van de DIEFKApedia! We zijn altijd bezig met het uitbreiden van de DIEFKApedia. Hiervoor hebben wij een form gecreëerd waar jij de examenvragen die je hebt onthouden van het examen anoniem kunt delen. Ook staat er bij enkele vakken ondersteunend materiaal voor het studeren.

Is er iets onduidelijk of werkt er iets niet? Twijfel dan niet en stuur een mailtje naar mentor@diefka.com.

Naast alle feestelijke activiteiten die wij organiseren, realiseren wij ieder jaar ook nog een aantal lezingen. De onderwerpen van de lezingen zijn verschillen enorm zodat er altijd wel iets is wat je interesse wekt. Denk hierbij aan EHBO bij paarden, hitte-stress bij (melk)koeien, een workshop over het hanteren van reptielen en een interactieve lezing over carrièremogelijkheden binnen AniCura. In de toekomst hopen wij lezingen te organiseren die de overstap van de Bachelor in Antwerpen naar de Master in Gent makkelijker en duidelijker maken.

Scroll naar boven