Van 's ochtends vroeg in de collegezaal,
tot 's avonds laat op 't Fort

De boog kan immers niet altijd aangespannen zijn!
Vergeet de dagelijkse struggles van je studie en dans, zing
of sport al je stress eruit!

De Doop

Dopen is een veelbesproken onderwerp bij een
studentenvereniging, maar wat is dit nu eigenlijk?
En wat levert deze periode op?

Dopen is een traditionele periode voor ALLE mensen die meer willen dan alleen lid zijn van de vereniging. In deze periode zullen de schachten (nieuwkomers bij de club) getest worden op doorzettingsvermogen, maar het belangrijkste is de solidariteit en teamwork. Het doel van een doop is ook het creëren van een hechte vriendengroep die je je hele studie zal hebben (en vaak zelfs nog erna). De schachtengroepen geraken gedurende de doop vaak goed bevriend, welke, in tegenstelling tot de meest wilde verhalen, gericht is op teambuilding. Alle gedoopten van een vereniging zullen dan ook toegeven dat een doop een sociale boost is en een goed begin is van je studentenleven in Antwerpen. Zo ben je ervan verzekerd dat je het jaar niet alleen in de collegebanken begint, maar dat je vanaf het begin af aan studiemaatjes hebt en een biercompagnon op het Fort-VI.  

Naast een sociale boost heeft een doop ook geen slechte invloed op je studie, door een doop kom je namelijk sneller en vaker in contact met meer studenten van jouw studiejaar en hogere studiejaren. Deze studenten kunnen je helpen met tips over hoe zij vakken behaald hebben en op welke manieren je een bepaald vak kan leren.

Tevens heeft een gedoopte ook de kans om zich aan te melden voor een plek in het bestuur van DIEFKA, het zogeheten praesidium. Naast dat een functie in een praesidium een pluspunt op je CV kan zijn, kan je ook een jaar lang met de DIEFKA-familie allerlei geweldige activiteiten in elkaar zetten en de beste avonden organiseren voor de studenten. 

Dus, heb jij goesting in een geweldige vriendengroep en een knotsgekke tweede familie, meld je dan aan voor onze doop via de het inschrijfformulier! 

Mocht je nog vragen hebben over onze doop, neem dan contact op via doop@DIEFKA.com

https://docs.google.com/forms/d/1jb9ZON4ir5QzgvVyh9qWLLol2XOE4ZYEl9WruCQXCB8/viewform?edit_requested=true

Scroll naar boven